nöjd bebbe

idag plockade jag fram en värmedyna jag fick när lillan föddes. den går på el och har sex olika värmeläge plus att man kan lägga i doftpåsar som följde med. den ena med lavendel för avkoppling och den andra med något annat (haha!) för förkylning. så jag valde såklart påse nr 2 och la lillan på den. och hon låg där och njöt utan ett knyst, hon måste gillat de! själv ska jag nog prova ligga med huvudet på den senare, (hon får faktiskt dela med sig!) hehe!!
kan varmt rekommendera en sådan, tror den inhandlades på lidl!
förkylningstips

min lilla bebis skämmer bort mig alldeles för mycket just nu känner jag, igår somnade hon 22.30 och vaknade runt 06-tiden, åter en natts ostörd sömn. jag kan nästan vänja mig vid detta men jag anar att det vänder i dagarna, så jag vänjer mig inte riktigt än!
idag har vi inget planerat och med de betyder att det enda vettiga jag ska göra idag är att ha maten klar tills p kommer hem, annars slappar vi bara i soffan. eller ja, lillan sover, det tar hårt på en att va förkyld. MEN, hon är oförskämt glad för att va förkyld, skönt. vaken tid är det mest skratt och joller, äta lite och sen sova nån timme! lillans tips; bästa sättet att bota en förkylning, sov dig igenom den!
 
det tar hårt på en att vara förkyld

för mycket sömn

jag vill minnas att jag nämnde att vi hade gnällig bebis igår, beror nog på att imorse vaknade hon ganska snorig efter, hör och häpna, 10(!!!!), jag säger det igen, 10 timmars sömn. puh, jag är numera inte van vid så många timmar och har varit sömnig hela dagen lång!
 
ett stycke sovande bebis
 
dagen har bjudit på mysfika med finaste mia och lite värmande sol på torget, våren verkar vara på gång, hur underbart är inte det då? håll med! nu är t.o.m jag trött på snön!
var även på ett återbesök hos min barnmorska såhär 8 veckor efter förlossningen och allt var kanon och jag fick även en inblick i vad som hände under min förlossning, kommer en dag att berätta om den här!
 

gap- och skriksjukan

idag har jag varit hos min syster och gjort vid mina naglar, äntligen. dessvärre uppskattade inte lillan besöket. ikväll led hon av gap-och skriksjukan, jag tror någon besvärades av lite magknip, eller av 'torsken' i munnen, mitt lillla gull! vi laddar om för imorgon istället. god natt :)


dags att komma igång

hoppsan va det har gått många dagar sen jag visade mig här! ska genast försöka åtgärda detta.
vad har hänt sen sist? i det stora hela gosar jag mest med lillan, registrerat namn och fader till lillan har vi också tagit hand om. hon har även varit både hos sin farmor och mormor på egen hand. varit en hel kväll med bara sin pappa medans mamman roat sig på barnfri mammatjejkväll.
 

mammalivet

att natta en liten. helst efter blöjbyte och mat. bebis är trött och kan inte somna själv, vagga fram och tillbaka tills ögonen går i kors och så småningom stängs. bebis placeras på nattens sovplats, oftast vaggan. frid och fröjd, dags att sova själv. eller? bebis ger ljud ifrån sig. dags att vakna redan eller dags att falla i djup sömn? heja djup sömn. bebis tystnar och jag kan börja slappna av för att själv so... bebis börjar veva och sprattla!! snabbt, gunga vaggan. det lugnar sig. lägger mig ner igen, äntligen dags att sova tror jag, sambon börjar lägligt snarka. äh lika bra att ligga vaken tills bebis vaknar för mat, sömn är ju överskattat.... *snarkar*

alltså ni får helt enkelt vrida på huvudet va.